Werkwijze secties

ONTWERP

Het ontwerptraject bestaat uit drie stappen:

In een eerste oriëntatiegesprek bij jou thuis bekijken we de tuin en bespreken we jouw tuinwensen. Daarnaast kun je voorbeelden bekijken van het werk van groen ID. Dit gesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend. De tuin kan al worden ingemeten.


In een vervolgafspraak presenteer ik de gemaakte schetsontwerp(en). Je laat de ideeën op je inwerken; er is altijd één wijzigingsronde inbegrepen.


In een derde afspraak wordt het definitieve ontwerp en het beplantingsplan gemaakt en besproken. De materiaalkeuze wordt verder gespecificeerd. Eventuele verlichting wordt ingetekend. Afhankelijk van de situatie en wensen kunnen 3D visualisaties en doorsnedes gemaakt worden.


Met het ontwerp en het beplantingsplan kun je óf zelf aan de slag gaan, of een hovenier inschakelen. Indien je begeleiding wenst tijdens de aanleg of een uitvoeringstekening, met daarin alle maten, dat kan allemaal.


Groen ID volgt haar 'creaties' graag door de tuin naderhand nog eens te bezoeken, vragen te beantwoorden omtrent het onderhoud, en te kijken hoe de tuin het 'doet ' en of alles bevalt.

BEPLANTINGSPLAN

Beplantingsplan

In een beplantingsplan staan de plantvakken en de bijbehorende planten aangegeven. Bij de keuze van de beplanting houden wij rekening met de standplaats (zon/schaduw, grondsoort etc.), hoogte, bloeitijd, bloeikleur, bladvorm en bladkleur. Uiteraard gaan we hierbij uit van jouw voorkeur voor bepaalde kleuren, heesters of bomen.


Bij een beplantingsplan krijg je naast de tekening en plantlijst ook een handig plantenboekje waarin alle planten in jouw tuin worden beschreven, inclusief onderhoud. Daarnaast krijg je een bloeikalender en een onderhoudskalender.


Als je de tuin zelf gaat aanleggen, dan kan groen ID de beplanting voor je inkopen en desgewenst helpen uit te zetten en in te planten. Dan weet je meteen dat het volgens plan gebeurt en het is nog leuk om te doen ook!